Veel gestelde vragen
Hieronder vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen bij Podotherapie van Turnhout
Wordt de behandeling bij de podotherapeut vergoed?
De vergoeding bij de podotherapeut voor een consult of een therapie is afhankelijk van welke persoonlijke aanvullende verzekering u heeft afgesloten. Kosten worden niet doorberekend vanuit het eigen risico. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw verzekeraar. Of u kunt informatie vinden op de website van onze beroepsverening.
Is een verwijsbrief noodzakelijk?
Per 1 oktober 2011 is de podotherapeut direct toegankelijk. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig om een afspraak te maken. Mocht u een bijzondere medische geschiedenis, diabetes, reuma of bijvoorbeeld oncologisch patiënt zijn, dan is een verwijsbrief wel noodzakelijk.
Wat is het verschil tussen een podotherapeut en podoloog?
Naast vaktechnische verschillen zijn er wettelijke verschillen tussen de beroepsgroepen. Podotherapie is in tegenstelling tot de andere disciplines een beschermde beroepstitel en daarmee wettelijk erkend. Vaak hebben alle disciplines een gedegen opleiding gevolgd, echter is dit moeilijk te controleren zonder erkende titel. Podotherapeuten hebben altijd een volledige 4 jarige HBO-opleiding gevolgd en zijn verplicht regelmatig bijscholingen te volgen.
Wat zijn de betaalmogelijkheden bij Podotherapie van Turnhout?
Bij Podotherapie van Turnhout dient u gelijk na het consult of na het afleveren van de zolen te betalen, gelieve met pin af te rekenen. Contant geld wordt niet geaccepteerd. De factuur wordt per email naar u toegestuurd.
Hoe lang kun je met podotherapeutische zolen doen?
Ik adviseer om elk jaar de zolen te laten controleren om zo klachten te voorkomen. Indien nodig kan er een aanpassing gedaan worden of kunnen de zolen vervangen worden.
Hoe dien ik een klacht in?
Hoewel de meeste paramedische zorgverleners hun best doen om goede zorg te bieden, kan het toch gebeuren dat u niet tevreden bent en met een klacht zit over een paramedicus. Meld een klacht eerst schriftelijk bij de paramedicus zelf en vraag bijvoorbeeld een gesprek aan. Mogelijk is de persoon niet op de hoogte dat u ontevreden bent of is er sprake van een misverstand. Een gesprek met de zorgverlener kan vaak al leiden tot een oplossing! In de brief kunt u aangeven wat de aard van uw klacht is, hoe en wanneer de klacht is ontstaan en bijvoorbeeld wat volgens u een goede stap in de richting is om gezamenlijk tot een oplossing te komen.