Meteen naar de inhoud

Sportpodotherapie van Turnhout

Sporten en in beweging blijven is belangrijk en gezond voor het lichaam. Sporten zorgt onder andere voor een verbetering van de conditie, meer spierkracht en een gezondere levensstijl. Tijdens het sporten wordt er veel van het lichaam gevraagd waardoor de belasting tijdens het sporten vele malen hoger is dan in het alledaagse leven. Hierdoor ontstaan er sneller blessures.

Als gevolg van een afwijkende voetstand ontstaan er bijvoorbeeld klachten in de knie, heup, en rug. Bij Sportpodotherapie van Turnhout kijk ik naar de gehele bewegingsketen zodat de voeten en de rest van het lichaam optimaal met elkaar functioneren. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen of om sneller blessure vrij te zijn.

Dus ben je sportief en wil je blessurevrij kunnen sporten? Of heb je last van een sportblessure? Maak nu een afspraak bij Sportpodotherapie van Turnhout in Breda of Tilburg.

Podotherapie van Turnhout in Tilburg en Breda
Blessurevrij sporten

Klachtenvrij sporten

Er zijn verschillende behandelmethodes die toegepast kunnen worden om sportblessures te voorkomen of te verminderen. Hierbij kan gedacht worden aan podotherapeutische sportzolen waarbij rekening gehouden wordt met de soort sport en het schoeisel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra demping in de voetbalschoenen. Met goede sportzolen worden blessures voorkomen (preventief gebruik) of kunnen blessures sneller herstellen. Een sportzool is niet altijd nodig om van de klachten af te komen. Het verstrekken van sport specifieke oefeningen of advies geven over de trainingsaanpak of schoenadvies kan soms ook voldoende zijn.