Meteen naar de inhoud

De eerste afspraak

Je eerste afspraak bij Podotherapie van Turnhout begint met een anamnese gesprek, hier controleer ik de gegevens en worden stel ik vragen om zo de klachten in kaart te brengen. De eerste afspraak duurt ongeveer 45 minuten. Daarnaast dien je nog een aantal dingen mee te nemen bij je eerste afspraak bij Podotherapie van Turnhout:

  • Een geldig legitimatiebewijs (Paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • 1 of 2 paar schoenen die je veel draagt. Wanneer je een sport beoefent ook de sportschoenen.
  • Een korte broek. Wanneer er bijvoorbeeld een beenlengteverschil gecontroleerd moet worden moet de broek uitgedaan worden om een correcte meting te kunnen uitvoeren. Een korte broek is dan handig om mee te nemen wanneer je het niet fijn vindt om in je ondergoed te staan.
  • Eventueel een verwijzing van de huisarts. (Dit is tegenwoordig niet meer noodzakelijk in verband met directe toegankelijkheid Podotherapie)
Uw eerste afspraak bij Podotherapie van Turnhout

Podotherapeutisch onderzoek

Het podotherapeutische onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen:

Vraaggesprek

Het eerste onderzoek begint met een vraaggesprek, tijdens dit gesprek vraag ik uit waar jouw klachten uit bestaan.

Inspectie

Bij de inspectie kijk ik naar de drukverdeling onder de voeten via een podoscoop (een glasspiegel met LED verlichting), Ook kijk ik naar de stand van de voeten en bekijk ik de lichaamshouding. 

Functieonderzoek

Tijdens het functieonderzoek test ik de bewegingsuitslagen in de voeten, knieën en heupen. Door middel van palpatie wordt de pijnlijke plek achterhaald. Indien nodig voer ik weerstandtesten uit.

Ganganalyse

Bij de ganganalyse beoordeel ik het looppatroon en kijk ik naar specifieke bewegingen. 

Schoeninspectie

Tijdens de schoeninspectie kijk ik naar het type schoen en de slijtage van de loopzool. Dit geeft belangrijke informatie over het looppatroon. Daarnaast geef ik schoenadvies.

Voetscan

Wanneer blijkt dat er podotherapeutische zolen nodig zijn, scan ik de voeten in middels een 3D-scan. Dit doe ik met behulp van de nieuwste 3D-techniek.