Ga naar de inhoud

Zenuwbeknelling in de voorvoet

Een mortonse neuroom is een zenuwbeknelling in de voorvoet. Deze zenuwbeknelling zit meestal tussen het derde en vierde middenvoetsbeentje. Soms kan deze beknelling ook tussen de andere middenvoetsbeentjes zitten. Door deze klacht kun je een stekende of branderige pijn in de voorvoet ervaren. Ook kan de pijn uitstralen richting de tenen, dit kan een doof gevoel of tintelingen geven.

Hoe kom je aan een mortonse neuroom?

Het ontstaan van een Mortonse neuroom kan verschillende oorzaken hebben. Het kan ontstaan wanneer de voorvoet doorzakt, hierdoor ontstaat er minder ruimte tussen de middenvoetsbeentjes, waardoor de zenuw sneller bekneld raakt. Ook kan het ontstaan door te smalle schoenen of schoenen met een hoge hak. Een Mortonse neuroom komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Behandeling

Door het juiste schoenadvies te geven denk hierbij aan de breedte van de schoen kunnen de klachten verminderen. Door een te smalle schoen worden de middenvoetsbeentjes naar elkaar toe gedrukt hierdoor ontstaat irritatie van de beknelde zenuw. Ook kan ik podotherapeutische zolen aanmeten waardoor ik de druk op de voorvoet kan verminderen. In vele gevallen kan met een podotherapeutische zool de pijn weggenomen worden.

Heb je hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact met mij op!